When great minds think alike... @workspaces

April 25, 2017

@Workspaces pair professionals with private workspaces they love, so partnering with Canopy was a perfect match, The team at Canopy moved into this project with a strong accommodation strategy and premier design as the key measure for success. 

 

Turning unique ideas into a reality

Maximising lettable areas within this state of the art city location was a key priority for the Canopy team. The final result needed to be a 'modern corporate' fitout to inspire creativity in the professionals who would occupy the space. The design team focused on increasing light through the floor plan and to maintain the fresh, upbeat look and feel. Subtle tones are balanced with a pop of colour, a balance between the overwhelming and the quiet. With a project of this scale, Canopy worked closely with @workspaces to ensure there was complete understanding of the build along the way. 

 

Reducing passages and dead areas also became of high importance throughout the project as these would act as dead space for clients and limit accommodation potential. To achieve this, Canopy worked closely with both the building surveyor and consulting engineers to ensure hallways were kept to a minimum and doorways and access areas were compliant while maximising natural light and space. The strategy was to create as many individual offices as possible to maximise leasable rooms for @workspaces without impeding disability access, increasing accessibility and making the space usable by any one at any time.

As the face of the organisation, the reception area needed to be a key feature, unique to the rest of the building, but still integrated within the overall design. Working within one of the most prestigious buildings comes with a level of expectation which Canopy were more than prepared to meet. The reception needed to be inviting and innovative, delivering on client comfort and quality within the first few moments of entry.

 

 

A welcome reception.

Creating an inviting environment was the strategy behind the design of the reception area. Where the Canopy team really excelled was through the inspirational 'wine wall' which cleverly utilised the natural light and blended the office space with front of house. Karl Simity, Director of Canopy, spoke to this as "a way to create an open feeling reception with a sense of grandeur for this prestigious building and tenant. It really delivers on creating that sense of place and presence for the @workspaces tenancy, providing a talking point and a place for congregation for a cheeky Friday wine".

 

To read more about the @workspace project hit the link for the Commercial Real Estate coverage or see the final result at atworkspaces.com.

 

Canopy are the first choice for premier design and superior project management. Contact the team and achieve your ideal workspace today. 

 

Please reload

Featured Posts

Office Fit Out and Showroom in One

September 11, 2020

1/7
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
CONTACT US

1800 4 Fitouts (1800 434 868)

Level 11, 24 Collins St.

Melbourne.

Vic                 3000

 

STAY IN THE KNOW
SOCIAL
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Twitter - Black Circle