Please reload

Recent Posts

Office Fit Out Solution For a Small Space

May 5, 2020

1/6
Please reload

Featured Posts

Integrating Client's Corporate Colour in New Office Fitout

June 19, 2020

Nestled among its leafy surroundings in Rowville, is the newly designed office fit out for APS Industrial. APS Industrial was formed in 2018 by the merging of two established businesses and was a result of a market needing a well organized and an industry leader to service Australia’s electrical needs.

 

APS came to Canopy to seek a newly designed office fit out which was able to cater to a range of staff both onsite and inter-state. What they needed were new office spaces to hold internal board meetings, trainings, conferences and product displays.

 

As the name suggests, an industrial pallet was implemented throughout the design with a strong notion towards the clients corporate colour- red. As you enter the space on the ground floor, clients are greeted with a custom ‘2-tone’ reception counter with an acoustic hexagonal feature wall just beyond. Here is where staff can hold impromptu meetings, layout plans or assemble electrical items. It also doubles as a waiting area for new clients or staff coming from interstate. 

To the right of the reception, we designed a purpose-built display and build room for the staff. We lined the walls in black strip shelving to enhance the industrial pallet and hung linear pendants over the custom high bench.

Towards the rear of the tenancy, we designed the open plan workstation area with a red and grey fabric for the acoustic dividing panels. These dividers were implemented to allow for increased privacy for the staff and allow for quiet working environments in the office space. To soften the space further, we implemented plants throughout the tenancy.

 On the first-floor, staff are greeted with some lounge waiting furniture, a couple of meeting rooms, a conference area and the kitchen. Red was brought into the boardroom carpet which was offset by the light timber oak finish to the table. Linear pendants were carried throughout both floors to tie the levels together. Light timbers were then also carried into the kitchen finishes which were juxtaposed with heavy and dark charcoals to the chairs and pendant lights.

 

The first-floor is where the staff (both local and interstate) were to hold seminars and conferences, so we allocated most of the floor space for this. Greeted with huge amounts of natural light, the space is well lit and portrays the interior to appear somewhat larger. We think that looking out over a sea of green to the outside world is a perfect place to hold these meetings.

 If you could do with a change of interior scenery, give Canopy a call today on 1800 434 868. 

 

 

 

Please reload

Follow Us